Managed hosting door True

KPN gooit hoge ogen bij NS-contract

 

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben de hernieuwde, grote ict-aanbesteding voor werkplek- en infrastructuurdiensten voorlopig gegund aan KPN. Deze miljoenenaanbesteding, EA Sprong genaamd, is een vervolg op de grote uitbesteding van het it-beheer uit 2007. Toen sloot NS contracten met CSC, KPN en het toenmalige Getronics Pinkroccade (tegenwoordig KPN). KPN neemt in het nieuwe contract, dat opties voor clouddiensten bevat, ook het deel van CSC over. Dat melden bronnen rond NS.

Een woordvoerder van NS wil niet bevestigen dat KPN het contract voorlopig gegund heeft gekregen. ‘De bezwaartermijn loopt nog. De kans bestaat bijvoorbeeld dat nummer 1 nog nummer 2 kan worden. Zolang die termijn loopt, kunnen wij nog geen uitspraken doen.’ Capgemini zou overigens als tweede zijn geëindigd.

In de kern gaat het bij deze Europese aanbesteding om de levering van algemene ict-dienstverlening met betrekking tot servicedesk, werkplekbeheer, cloud hosting, legacy hosting, ict-beveiliging en servicemanagementprocessen. Daarnaast neemt NS een aantal opties mee om op zeker moment over te kunnen stappen op grootschalige cloud computing. Het gaat daarbij om de opties 'high available hosting', webhosting en SaaS (bijvoorbeeld binnen de werkplekomgeving in de vorm van Office 365).

Verder is er nog de optie om een leverancier het technisch applicatiebeheer voor specifieke NS-applicaties te laten uitvoeren. Of KPN ook dit deel mag uitvoeren, is momenteel nog niet duidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5148668). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.