Managed hosting door True

Cegeka schudt directie op voor groeiplan

 

Cegeka

De van oorsprong Belgische ict-dienstverlener Cegeka ziet kansen om de activiteiten in de Nederlandse markt uit te breiden. Het gaat vooral om applicatie- en infrastructuurdiensten. Om dat groeiplan in goede banen te leiden, is het directieteam gewijzigd. Sander Lochtenberg, die eerder voor Ordina werkte, wordt verantwoordelijk voor het operationeel uitbouwen van de infrastructurele oplossingen in Nederland. Jan Willem van den Bos krijgt een nieuwe rol en gaat zich specifiek richten op het verder ontwikkelen van de commerciële activiteiten rondom het aanbod van infrastructuur-diensten, in het bijzonder de outsourcingoplossingen in Nederland.

Ceo Cegeka Groep, André Knaepen, ziet in Nederland vooral kansen om de komende tijd versneld te groeien op het gebied van applicatiediensten en infrastructuur. 'In België hebben wij al een sterke groei doorgemaakt met diverse applicatiediensten. Daarbij ligt de nadruk op Agile en nearshore development. Voor onze infrastructuurdiensten kijken we vooral naar outsourcing, remote management en infrastructuur-oplossingen.' Die lijn wilt de directeur van de dienstverlener in Nederland doorzetten en daarom wordt er geschoven in het managementteam.

Om de ambities te realiseren is Sander Lochtenberg benoemd tot directeur van Cegeka Infrastructure Solutions Nederland. De opdracht van Lochteberg is om binnen de Benelux de Infrastructure Solutions-organisatie in Nederland verder uit te bouwen. Voor zijn komst naar Cegeka werkte Lochtenberg vijftien jaar bij Ordina. Zijn laatste functie bij Ordina was directeur infrastructure solutions. Daarvoor was hij werkzaam bij Getronics Networks & Services en Devote.

Jan Willem van den Bos, die al deel uitmaakt van de Benelux-infrastructuurdirectie, wordt vanaf nu als commercieel directeur Outsourcing verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van het Nederlandse marktaandeel.

Eigen datacenters

De van origine Belgische ict-dienstverlener Cegeka richt zich op detachering, de integratie van ict-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het bedrijf huisvest de ict van klanten in eigen datacenters in de Belgische plaatsen Hasselt en Leuven. In Nederland beschikt het bedrijf over datacenterruimte in Veenendaal en er is een rekencentrum in Polen. Bij Cegeka werken in totaal 2100 mensen. In 2013 behaalde Cegeka Groep een omzet van 240 miljoen euro, een groei van 12 procent ten opzichte van 2012.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5110785). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.