Managed hosting door True

Imtech ICT helpt Wagenborg aan hybride cloud

 

Wagenborg

Scheepvaart- en transportonderneming Koninklijke Wagenborg laat ict-dienstverlener Imtech ICT een nieuwe infrastructuur ontwikkelen op basis van een Flexpod-architectuur, bestaande uit bouwstenen van Netapp, Cisco en VMware. Met een hybride cloudinfrastructuur vult Wagenborg de eigen infrastructuur aan met de flexibiliteit en kostenvoordelen van cloudinfrastructuren. De ict-omgeving van Wagenborg ondersteunt de wereldwijde activiteiten centraal vanuit Delfzijl.

De communicatie tussen de verschillende vestigingen, schepen, klanten, leveranciers en applicaties, zoals het financieel systeem, draait op deze infrastructuur. Dit geldt eveneens voor de zelfontwikkelde applicatie voor bevrachting, fleet- en crew management van de honderdtachtig schepen in de Wagenborg vloot. De bestaande omgeving voldeed niet meer aan de eisen op het gebied van uitbreidbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Daarom vroeg Wagenborg Imtech ICT een strategisch plan voor een nieuwe ict-omgeving te ontwikkelen. Naast de huidige activiteiten moest de nieuwe omgeving ook bring your own device, cloud computing, het nieuwe werken en disaster recovery ondersteunen.

Strategisch plan

Het strategisch plan was de basis voor een request for proposal aan diverse leveranciers. Tijdens het selectieproces bleek dat het ontwerp van Imtech ICT het best aansloot op de wensen van Wagenborg. Dit betrof aspecten zoals performance en schaalbaarheid, maar had zeker ook betrekking op de beheersbaarheid van de omgeving.

Wat betreft de integratieopties, van bijvoorbeeld de back-up software en beschikbaarheid van standaard tooling, had Netapp een duidelijke voorsprong op de andere oplossingen. Bovendien bood de combinatie van Netapp en Cisco UCS het beste toekomstperspectief. Bij groei kan Wagenborg de capaciteit, inclusief storage, eenvoudig uitbreiden. Dit vergroot het vermogen om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en groei, met minimale risico’s op downtime.

Disaster recovery verbeterd

‘Samen met Imtech ICT hebben we onze infrastructuur en hardware compleet gemoderniseerd’, zegt Kees Bonthond, ict-manager bij Wagenborg. ‘Bovendien is de disaster recovery verbeterd, met externe uitwijk. Zo beschikken we over een betrouwbaar en schaalbaar fundament voor onze huidige en toekomstige activiteiten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5085889). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.