Managed hosting door True

ING wil Atos inwisselen voor Fujitsu

 

ING wil het werkplekbeheer, dat nu nog door Atos wordt uitgevoerd, de komende jaren in handen leggen van Fujitsu. Atos sloot eind 2006 een zevenjarig contract met de bank met een waarde van 216 miljoen euro waarbij het het overgrote deel van de kantoorautomatisering overnam. Zo'n 240 ING-medewerkers stapten over naar de automatiseerder. Medio 2009 gaf ING Atos ook nog eens de opdracht om de opslagvoorzieningen voor de werkplekken te regelen.

Volgens insiders probeert Atos koste wat kost ING te overtuigen om het contract te verlengen en niet bij Fujitsu onder te brengen. De keuze van de bank is opmerkelijk omdat het Japanse ict-concern in Nederland lang niet zo groot is als Atos en ook lokaal amper ervaring heeft met dit soort grote outsourcingsdeals. Fujitsu was niet bereid om commentaar te leven. Ook Atos en ING waren niet in staat een reactie te geven.

Wat de gevolgen zijn voor de ING-automatiseerders die in 2007 overstapten naar Atos en daar nog in dienst zijn en voor de bank werken, is onduidelijk. Doorgaans geldt de wet 'Mens volgt werk', maar of die van toepassing is, hangt ook sterk af van de afspraken die bedrijven onderling hebben gemaakt bij een sourcingdeal.

Outsourcing

Eind 2006 kondigde de bank de uitbesteding van het werkplekbeheer aan in het kader van het bezuinigingsprogramma ING Operations & IT. Een groot deel van het werk ging naar toen nog Atos Origin (de ict-architectuur van het werkplekbeheer en het systeembeheer). Getronics Pinkroccade (nu KPN) werd verantwoordelijk voor de servicedesk, terwijl KPN de vaste en mobiele telecomvoorzieningen bij de bank mocht verzorgen. Accenture, tenslotte, werd als regiepartner aangetrokken. Of er nu ook onderdelen van andere bedrijven dan Atos naar Fujitsu overgaan, is nog onduidelijk. Maar het zou in de lijn van een verdere efficiencyslag wel logisch zijn indien ING eveneens de servicedesk van KPN naar Fujitsu overhevelt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4999818). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.