Managed hosting door True

CGI sluit miljoenencontract met APG

 

Pensioenuitvoerder APG heeft ict-dienstverlener CGI opnieuw geselecteerd als strategische partner voor applicatiediensten. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar, met een optie tot verlenging van twee keer één jaar. De overeenkomst heeft een minimale waarde van tien miljoen euro per jaar. CGI levert voor de pensioenuitvoerder de applicatiediensten voor de bedrijfsonderdelen APS, Rechtenbeheer (pensioenen), Loyalis (verzekeringen) en het Shared Services Centrum.

Met een beheerd vermogen van zo’n 340 miljard euro beheert APG namens opdrachtgevende pensioenfondsen ruim 30 procent van alle collectieve pensioenen in Nederland en draagt daarmee zorg voor het pensioen van ruim 4,5 miljoen Nederlanders.  

CGI werkt al langer voor de grootste pensioenuitvoerder van Nederland en was naast een aantal co-sourcing-projecten bijvoorbeeld betrokken bij de migratie van APG's Bruto Netto Uitkeringssysteem (BNU). Daarbij werd BNU in zeven maanden gemigreerd van een uitbesteed mainframe naar een Unix-omgeving binnen APG.  

De financiële sector is een van de kernsectoren van CGI.  Het bedrijf zegt APG de komende jaren te gaan ondersteunen bij een aantal ict-vernieuwingstrajecten. Mark Boerekamp, operationeel directeur van APG stelt: 'CGI beschikt over ruime it-ervaring op het gebied van pensioenen en verzekeringen en heeft ons de afgelopen jaren op it-gebied geholpen om goede resultaten te boeken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4999185). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.