Managed hosting door True

TNO selecteert 10 partijen voor IT-projecten

 

TNO

Onderzoeksinstituut TNO heeft tien bedrijven geselecteerd die mee gaan draaien in it-projecten. De komende vier jaar gaan Atos, Sogeti, Capgemini, Brunel, Caesar Accounts, CIM Solutions, Ilionx Software Solutions, Nexct Group, MyBrand Consultancy en Valid Solutions telkens in minitenders uitmaken wie er voor de verschillende opdrachten ingeschakeld worden. De raamovereenkomst kan twee maal met twee jaar worden verlengd door TNO.

De tien gegadigden werden op basis van prijs (30 procent) en kwaliteit (70 procent) geselecteerd uit 21 inschrijvingen. TNO doet geen uitspraken over de precieze waarde van het totale contract, maar laat wel weten dat het budget in 2013 voor ongeveer 25 it-projecten 1,85 miljoen euro was. De projecten die onder het nieuwe contract vallen hebben elk een bovengrens van een half miljoen euro. Grotere it-projecten zullen apart worden aanbesteed. Per project kunnen via een leveringsmatrix meerdere partijen worden geselecteerd.

Inhuur reduceren

TNO heeft ervoor gekozen om voor een langere tijd met een aantal vaste partners in it-projecten te gaan samenwerken om zodoende de inhuur van externen te reduceren. Zodoende wil het onderzoeksinstituut it-projecten snel en turnkey naar de markt brengen. Ook denkt TNO zo it-projecten binnen tijd en budget te kunnen opleveren.

De it-projecten hebben betrekking op veel verschillende werkgebieden. Zo zijn er infrastructuurprojecten die vooral gericht zijn op netwerk, storage, servers, Active Directory en provisioning en werkplekontwikkeling. Ook vinden er verschillende Microsoft-gerelateerde projecten plaats voor maatwerk Windows-apps, Sharepoint en Dynamics CRM. Voor SAP-software zijn er projecten voor hr/ecc, finance/logistics en business intelligence. Tot slot worden er it-projecten gedraaid voor SAS, unified communications/telefonie, Unix, mobiele apps en security/encryptie. De it-projecten hebben voornamelijk betrekking op functioneel en technisch ontwerp, bouw, projectmanagement, testen, gebruikersondersteuning en training.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4957940). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.