Managed hosting door True

T-Systems neemt beheer Essent over van Centric

 

Essent-hoofdkantoor in Den Bosch

In Nederland gaat T-Systems in 2014 aan de slag als werkplekbeheerder voor energieconcern Essent (3600 medewerkers), een dochteronderneming van de Duitse energiereus RWE. De uitbesteding van de kantoorautomatisering is onderdeel van een groot vijfjarig contract dat RWE IT begin oktober sloot met de Duitse automatiseerder. T-Systems neemt bij Essent het werk over van de huidige dienstverlener Centric. In februari neemt T-Systems eerst de aansturing over van RWE IT; het contract met Centric loopt in juni volgend jaar af, waarna T-Systems de rol van Centric als beheerder overneemt.

Voor RWE is het uitbestedingscontract met name in Duitsland een historische overeenkomst. De energiegigant heeft in eigen land nog geen ervaring met outsourcing en de overgang van personeel  met behoud van arbeidsvoorwaarden. Het concern beschikt over een grote ict-divisie RWE IT GmbH (omzet 663 miljoen euro, 2600 man) die werkt voor verschillende locaties in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Polen, Tsjechië en Hongarije. Een deel van het personeel stapt in het kader van het werkplekbeheercontract over naar T-Systems.

Ervaring

In landen buiten Duitsland is er al wel ervaring met uitbesteding. De ervaringen in landen als Nederland, Tsjechië en Groot-Brittannië zijn meegenomen in het opstellen van de business case, resulterend in een contract met T-Systems. In Nederland besteedde Essent in 2003 een groot deel van zijn ict uit aan IBM; een paar jaar later nam Centric de kantoorautomatisering over van IBM. Nu neemt T-Systems het stokje over. Naar verwachting zullen er geen medewerkers van Centric, die Essent-taken verrichten, overstappen naar T-Systems.  

T-Systems neemt het werkplekbeheer voor RWE overal op zich, behalve in Groot-Brittannië. Daar blijft Computacenter het beheer nog uitvoeren. In de komende jaren wordt bekeken wat de ervaringen met T-Systems en de grootschalige outsourcing zijn; aan de hand daarvan besluit RWE of het het werk ook over het Kanaal bij T-Systems onderbrengt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4929684). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.