Managed hosting door True

Bartosz, KZA/SQS en Sogeti testen bij fiscus

 

De testspecialisten KZA en SQS gaan in een samenwerkingsverband de komende vier jaar werken voor de Belastingdienst. De combinatie is een van de winnende partijen van het perceel 'Testen en Testmanagement’ van de aanbesteding voor ict-diensten. Ook Sogeti en Bartosz behoren tot de winnaars. Gedrieën zullen zij steeds vanaf 1 januari 2014 in minicompetities moeten uitmaken wie er met een opdracht van door gaat. Naar verwachting zal de Belastingdienst vooral veel Agile-ontwikkelwerk laten testen.

Volgens KZA en SQS viel de keuze mede op hun combinatie omdat de partijen over de vereiste expertise beschikken, het gewenste volume kunnen leveren en hun interne processen op orde hebben. KZA is onderdeel van automatiseringsgroep Total Specific Solutions (TSS) en gespecialiseerd in informatiebeveiliging, it-prestatieverbetering en testen. SQS (Software Quality Systems) Nederland maakt deel uit van de SQS Group. Beide bedrijven zijn in het kader van het aanbestedingstraject van de Belastingdienst een samenwerking aangegaan. Samen met SQS is KZA in staat de door de Belastingdienst gewenste volumes te leveren op testgebied.

Eigen mantel

Ronald Kasteel, algemeen directeur van KZA, wijst erop dat de twee bedrijven in combinatie de grote systeemintegratoren achter zich hebben gelaten in deze gunning. Bovendien is het de eerste keer dat KZA als meedingende partij heeft gewonnen bij de Belastingdienst. De testspecialist werkt al sinds de oprichting in 1995 voor de fiscus, maar die opdrachten liepen steeds via andere partijen. Het winnen van zo'n mantelcontract als nu was tot nu toe voor KZA niet mogelijk vanwege de manier van aanbesteden. Nu de Belastingdienst gekozen heeft voor een aanbesteding die gericht is op kwaliteit per functiegebied, is een mantelovereenkomst mogelijk geworden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4926543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.