Managed hosting door True

ICT Automatisering helpt waterschap met zuivering

 

Waterschap Rijn en IJssel heeft ICT Automatisering gekozen voor de levering van een nieuwe besturing van hun afvalwaterzuiveringen. Deze zorgen ervoor dat het afvalwater van de inwoners wordt gezuiverd en aan de kwaliteitseisen van het oppervlaktewater voldoet. De opdracht omvat specifiek het ontwikkelen, leveren en implementeren van de procesautomatisering van de zuivering Lichtenvoorde en de daarop aangesloten rioolgemalen.

ICT Automatisering werkt voor zuiveringseenheid Lichtenvoorde samen met ABB die de besturingscomponenten levert. In de eerste helft van 2014 dient het besturingssysteem DCS opgeleverd te worden. Na succesvolle evaluatie zal de nieuwe standaard procesbesturing toegepast worden op alle andere zuiveringen en rioolgemalen in het beheersgebied van waterschap Rijn en IJssel.

‘We hebben een volledig geïntegreerd plc- en Scada-systeem aangeboden’, zegt Jac Rombouts, vertical leader industrial automation bij ICT Automatisering. ‘We hebben gekeken hoe de standaard aanpak van de besturing het beste ondersteund kan worden en hoe gebruikers op eenvoudige en snelle manier toegang krijgen tot belangrijke operationele informatie. Tevens wordt zowel de digitale beveiliging van de besturing als de veiligheid op locaties geborgd.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4921994). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.