Managed hosting door True

Mainframestoring legt DUO deels plat

 

Een technische storing in het mainframe legt al vanaf zondagavond het studiefinancieringssysteem en het portaal Mijn DUO plat. De storing bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zal naar verwachting zeker nog de rest van de week duren. KPN, de ict-infrastructuurbeheerder voor DUO, weet de oorzaak nog niet en spreekt van een complexe storing waarbij diverse factoren een rol spelen. De storing heeft niets te maken met het gloednieuwe Overheidsdatacenter Noord in Groningen, waarvan DUO gebruikmaakt en wat door KPN wordt geëxploiteerd.

De storing betreft twee systemen van DUO die door KPN op het mainframe gehost worden; alle andere systemen zijn wel beschikbaar.Studenten kunnen door de storing niet inloggen op Mijn DUO. Medewerkers van de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen kunnen het studiefinancieringssysteem niet raadplegen als studenten bellen, mailen of langskomen. Wel kunnen studenten via de website van DUO een aantal formulieren downloaden om bijvoorbeeld wijzigingen in de studiefinanciering door te geven.

Een woordvoerster van KPN betreurt de gang van zaken en het ongemak voor DUO en de studenten. Zij weet niet of het mainframe van DUO een IBM-machine is. Wel kan ze melden dat de storing niets te maken heeft met het in september opgeleverde Overheidsdatacenter Noord in Groningen, waar DUO van gebruikmaakt en wat door KPN wordt geëxploiteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4912359). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.