Managed hosting door True

Dienstverlener ziet wel weer licht aan horizon

Atos Benelux ziet omzet verder dalen

 

De wereldwijde omzet van ict-dienstverlener Atos is in het derde kwartaal met 1,8 procent afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet kwam uit op ruim twee miljard euro. De nettowinst komt daarmee over de eerste negen maanden van 2013 op 353 miljoen euro. De lagere omzet kwam mede door de Benelux waar de omzet in het derde kwartaal met 3,6 procent terugliep.

Doordat Atos de regio’s Benelux en de Nordics samen laat rapporteren, kwam de omzet ‘slechts’ 0,8 procent lager uit. De Nordics-regio wist namelijk 20,3 procent meer om te zetten dan in het derde kwartaal van 2012. De groepsomzet kwam daarmee uit op 266 miljoen euro, twee miljoen euro minder dan dezelfde periode vorig jaar. Vooral een contract met PostNord droeg hieraan bij, net als meer afname door Philips. Ook Managed Services deed het goed met 3,7 procent meer omzet. De cyclische activiteiten liepen met 7,6 procent terug.

Benelux en de Nordics is voor Atos de derde regio wereldwijd gezien. De groep is verantwoordelijk voor 13 procent van de totale omzet. Ondanks misschien tegenvallende cijfers in de Benelux gloort er volgens Atos wel licht aan de horizon. De Noord-Europese tak van de dienstverlener wist namelijk de afgelopen tijd meer commerciële activiteiten te ontwikkelen en zag hier dat de pijplijn zich meer vulde. De totale pijplijn van Atos wereldwijd groeide van vijf miljard euro naar 5,4 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4906125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.