Managed hosting door True

Drechtsteden koppelt glasvezel met Dataplace

 

Het datacenter van Dataplace in Alblasserdam is ontsloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden. Het fijnmazige netwerk stelt bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in staat om via dit glasvezelnetwerk gebruik te maken van de dienstverlening van het Dataplace-datacenter.

Het Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht, Drechtsteden, Gorinchem en Leerdam. Het is een volledig open netwerk waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet levert zowel point-to-point dark fiber verbindingen als volledig beheerde en belichte verbindingen en vlan’s. Het regionale netwerk is gekoppeld met andere netwerken met een landelijke dekking waardoor zij zeer hoogwaardige verbindingen kan leveren.

Outsourcen aan datacenter

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep ziet de directe koppeling met Dataplace als een belangrijke stap in strategie en verdere ontwikkeling van het regionale glasvezelnetwerk. ‘Juist door het regionale karakter van het datacenter en het glasvezelnetwerk ontstaat de mogelijkheid om zeer hoogwaardige en betrouwbare it-infrastructuren op te zetten en te outsourcen aan een datacenter.’

‘Inmiddels zijn er een aantal organisaties die naar volle tevredenheid gebruikmaken van de koppeling met het Breedband Drechtsteden-netwerk’, zegt Gerben van der Veen, managing director van Dataplace. ‘Als datacenter zijn we daar zeer content mee. Keuzevrijheid voor een netwerkleverancier is van groot belang en Breedband Drechtsteden voorziet met een regionaal glasvezelnetwerk in een grote behoefte. We zijn blij dat zij ons datacenter ontsluiten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4905946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.