Managed hosting door True

CEO Eelco Blok: KPN kan zelfstandig verder

 

KPN staat niet te koop. Het bedrijf kan zelfstandig verder en heeft geen nieuwe partner nodig om zijn toekomstplannen uit voeren. Dat benadrukte bestuursvoorzitter Eelco Blok in een toelichting op de afgeketste overnamepoging door América Móvil. Volgens Blok liepen de onderhandelingen met América Móvil niet alleen stuk op de prijs, maar om het totaalpakket wat het bedrijf bood. Hij kreeg de indruk dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten.

Volgens bestuursvoorzitter Blok heeft het telecombedrijf zich de afgelopen tijd zowel operationeel als financieel versterkt, waardoor KPN in staat is zijn strategie zelfstandig door te zetten. Hij sluit overigens niet uit dat het bedrijf in de toekomst weer met América Móvil rond de tafel zal zitten. Tenslotte is het Mexicaanse telecomconcern voor bijna 30 procent aandeelhouder.

KPN verwacht midden volgend jaar toestemming te krijgen van de Europese mededingingsautoriteiten voor de verkoop van de Duitse dochter E-Plus aan Telefónica. Aan de verkoop van het Belgische dochterbedrijf Base wordt volgens de bestuursvoorzitter niet gedacht.

Verstandig

Vakbond De Unie noemt in een reactie het intrekken van het overnamebod op KPN een verstandig besluit van América Móvil. De Unie vindt dat de Mexicaanse telco een inschattingsfout heeft gemaakt met zijn plan de aandelen van KPN te willen overnemen. 'Door niet vanaf het begin in alle openheid het overleg te zoeken is er veel weerstand ontstaan bij alle belanghebbende partijen. KPN heeft het spel wel ‘slim’ gespeeld door te streven naar een hogere prijs', aldus De Unie. Eerder betitelde diezelfde vakbond América Móvil nog als beste optie voor KPN.

Of KPN en de medewerkers in de toekomst gebaat zijn bij zelfstandigheid blijft nog de grote vraag. Er zijn grote investeringen in de telecominfrastructuur noodzakelijk en of KPN de beschikking heeft over deze gelden is onduidelijk. Daardoor blijft het gevaar bestaan dat KPN wordt overgenomen, meent de vakbond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4901550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.