Managed hosting door True

Hostingbedrijf True start security-afdeling

 

beveiliging security vrouw karate

De managed hostingprovider True in Amsterdam heeft een security-afdeling ingericht. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het actief monitoren en opsporen van incidenten binnen de ict-systemen van klanten met onder andere een intrusion detection-systeem en een intrusion prevention-systeem. Bij onregelmatigheden komen de beveiligers direct in actie. Zo heeft de afdeling de bevoegdheid om accounts af te sluiten.

Een van de voornaamste taken van de afdeling is het scannen van de ict-omgevingen van klanten. Het team houdt zich bezig met het opsporen, onderzoeken en oplossen van onregelmatigheden. Onder andere met de op maat gemaakte IDS- en IPS-oplossingen worden opvallende gebeurtenissen gedetecteerd. Zo worden de access- en trafficpatronen van klanten voortdurend in de gaten gehouden. Zijn er onregelmatigheden dan komen de securitymedewerkers onmiddellijk in actie, bijvoorbeeld het blokkeren van foutieve log-ins. True kan daardoor aanvallen of pogingen tot inbraak voor zijn.

Directeur Jan-Paul van Burgsteden van True ziet de extra dienst als een belangrijke versteviging van zijn productaanbod. ‘Wij zorgen ervoor dat webapplicaties en andere toepassingen van klanten goed draaien en beschikbaar zijn. Met een security-afdeling en proactief beheer gaan we een stap verder op het gebied van beveiliging dan gebruikelijk. We kunnen problemen voor zijn, op alle lagen van de infrastructuur.’

De securitymedewerkers hebben een aantal bijzondere bevoegdheden. Zo kunnen zij meldingen en aangiften bij overheidsinstanties doen. Voor serieuze bedreigingen is er zelfs een directe lijn met de High Tech Crime Unit van het Korps Landelijke Politiediensten. Verder mogen ze verdachte internetserviceproviders of servers isoleren en hebben ze de bevoegdheid om accounts af te sluiten bij verdenking van misbruik.

ISO 27001

De bevoegdheden zijn onderdeel van het securitybeleid van True, dat is gebaseerd op ISO 27001. Ook met regelmatige rapportages, audits en adviezen over veiligheidskwesties dragen de securitymedewerkers bij aan het borgen van de veiligheid van de bedrijfskritische ict-omgevingen van de klanten van True.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4899592). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.