Managed hosting door True

ICT-dienstverleners zien omzet 5,3 procent dalen

 

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

De beursgenoteerde ict-dienstverleners Atos, Capgemini, KPN IT Solutions, en Ordina zien hun omzet in het tweede kwartaal van 2013 met gemiddeld 5,3 procent wegsmelten. In het eerste kwartaal kwam het verlies uit op 6,3 procent. Vooral Ordina en KPN IT Solutions trekken het gemiddelde omlaag, zo blijkt uit een analyse van marktonderzoeker Pb7.

De afhankelijkheid van detachering maakt de ict-dienstverleners gevoelig voor schommelingen in de economie. De aanhoudende terughoudendheid met ict-investeringen bij bedrijven en overheden speelt deze grote, generieke dienstverleners parten, constateert Pb7 in de analyse die het bedrijf elk kwartaal voor Computable maakt na de publicatie van de cijfers door de ict-dienstverleners.

Atos ziet de omzet in het tweede kwartaal van 2013 met 3 procent krimpen, maar de teruggang in Nederland wordt gemaskeerd door gewonnen contracten in België en Denemarken, die boekhoudkundig op één hoop worden gegooid met de omzet in Nederland. Capgemini profiteert van het eigen kostenbesparingsprogramma, maar noteert toch nog een min van 4 procent in de omzet.

KPN IT Solutions zag zijn omzet in Nederland dalen met 9 procent. Dat is een verslechtering ten opzichte van het eerste kwartaal, waarin de omzet met 5 procent terugviel. Ordina is volgens Pb7 overvallen door de zwakte van de markt en noteert een verlies van 2,4 miljoen euro over het eerste halfjaar bij een omzetdaling van 8,4 procent. Het bedrijf is een nieuwe reorganisatieronde gestart om het tij te keren.

Kwartaalcijfers

Lees hier de analyse van de kwartaalcijfers van de grootste ict-dienstverleners in Nederland door Pb7.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4803880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.