Managed hosting door True

KPN-dochter Base besteedt mobiele netwerk uit

 

De Belgische KPN-dochter Base besteedt het beheer van zijn mobiele netwerk en ict uit aan de Indiaase ict-dienstverlener Tech Mahindra. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Naast het beheer van het mobiele netwerk en aanpalende ict-systemen, wordt ook de uitrol van het 4G-netwerk in België door de Indiërs ter hand genomen.

KPN-dochter Base beschikt in België over een 3G+-netwerk dat snelheden ondersteund tot 42 Mbps. Aan het einde van dit jaar wil Base in België landelijke dekking bereiken met een 4G-netwerk. Dat wordt nu in gezamenlijkheid met de Indiase ict-dienstverlener uitgerold. Tech Mahindra wordt verantwoordelijk voor het upgraden van zendmasten, het onderhoud, het oplossen van storingen en het onderhoud van datacenters die het 2G-, 3G- en 4G-netwerk ondersteunen.

Base blijft binnen de overeenkomst eigenaar van het netwerk. Tech Mahindra levert zijn diensten als zogeheten managed services. Volgens Base-ceo Jos Donvil biedt de uitbesteding Base de mogelijkheid zich volledig te concentreren op het leveren van een optimale klantervaring. Algemeen directeur CP Gurnani van Tech Mahindra gelooft dat meer telecomaanbieders voor een vergelijkbare samenwerking met ict-outsourcers zullen kiezen.

20 procent

Base heeft in België met een omzet van 804 miljoen euro in 2012 een marktaandeel van circa een vijfde van de totale markt voor mobiele diensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4795156). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.