Managed hosting door True

Achterstand Atos-pensioen nu 30,2 miljoen euro

 

Winst

De betalingsachterstand die ict-dienstverlener Atos bij zijn pensioenfonds heeft is per 30 juni 2013 opgelopen tot 30,2 miljoen euro. De eerder aangekondigde gang naar de kantonrechter begint voor Stichting Pensioenfonds Atos steeds meer gestalte te krijgen. Nog deze maand zal een eerste pro forma zitting plaatsvinden.

Atos is vanaf medio 2012 gestopt met het betalen van bedragen die zij volgens een herstelovereenkomst verschuldigd is. Dit betreft de maandelijkse termijnen van de 3 procent extra premie, de nog te betalen termijnen van de verschuldigde achtergestelde leningen en de in 2012 en 2013 verschuldigd geworden extra betalingen van 5,8 en 4,5 miljoen euro. De achterstand in de betalingen in het kader van het herstelplan is per 30 juni 2013 opgelopen tot 30,2 miljoen euro.

Het pensioenfonds heeft Atos inmiddels gedagvaard voor de kantonrechter en de eerste zitting zal in juli plaatsvinden. Dat zal overigens nog een pro forma zitting zijn waarbij er nog geen inhoudelijke acties of besluiten zullen plaatsvinden. Via de rechter probeert het pensioenfonds Atos te verplichten weer pensioenpremie te gaan betalen.

Reactie Atos

Atos laat in een officiële reactie weten: 'Atos is van mening dat de effecten van de toegenomen levensverwachting door het huidig herstelplan te veel bij de werkgever komen. Hierover verschilt Atos principieel van mening met het pensioenfonds. Na gezamenlijk onderzoek blijkt ook dat de ontstane situatie niet door middel van arbitrage opgelost kan worden. Op 9 april 2013 heeft het Atos Pensioenfonds in een brief laten weten dat zij heeft besloten om de situatie voor te leggen aan de kantonrechter. Gezien het feit dat de situatie ongewijzigd is en juridische procedure loopt geeft Atos verder geen reactie.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4773186). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.