Managed hosting door True

IBM beheert applicatieomgeving van EZ

 

Handen schudden

IBM heeft met het ministerie van Economische Zaken (EZ) een raamovereenkomst afgesloten voor het beheer van een groot deel van de applicatieomgeving. De komende vier jaar gaat IBM ondersteunende werkzaamheden uitvoeren bij de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) voor meer dan 350 applicaties in verschillende functionele domeinen van EZ. Het is niet bekend hoeveel geld de raamovereenkomst IBM gaat opleveren. Het contract kan drie maal met één jaar worden verlengd.

De raamovereenkomst betreft zowel ondersteuning op generieke pakketsoftware, maatwerkapplicaties op basis van standaard pakketten als ook volledige maatwerkapplicaties. IBM is de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer, klein onderhoud en releasematig onderhoud van deze applicaties. Tot de overeenkomst behoort ook het moderniseren van het applicatieportfolio en het stroomlijnen van de beheeractiviteiten, waardoor het beheer van de applicatieportfolio voor het EZ beter en goedkoper kan worden uitgevoerd.

De uitbesteding past in de strategie van Dictu om een vooraanstaande applicatiebeheeromgeving van de Rijksoverheid te worden. EZ wil samen met IBM kosten besparen en de kwaliteit van het applicatieportfolio verbeteren. In 2011 ging IBM ook al een contract aan met EZ. In deze driejarige overeenkomst gaat het om de ontwikkeling van applicaties. Binnen dit raamcontract doen ook Ordina en Sogeti mee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4758590). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.