Managed hosting door True

Russische IT-brancheorganisatie opent Haags kantoor

 

De Haagse wethouder Henk Kool bezegelt de samenwerking met een handruk aan Svetlana Infimovskaya, deputy executive director van de AIRR. Premier Mark Rutte en de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich kijken goedkeurend toe. (foto: Dmitry Koschcheev)

RusSoft (Russian Software Developers Association), de brancheorganisatie voor Russische en Wit-Russische it- en software-ontwikkelaars, opent een kantoor in Den Haag. Dat is in een samenwerkingsovereenkomst met de Association of Russian Innovative Regions (AIRR), de gemeente Den Haag en de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) vastgelegd. Doel is het vergemakkelijken van het uitwisselen van kennis tussen Russische en Wit-Russische softwarebedrijven en het opkomende it-cluster in de Haagse regio.

De WFIA zoekt nog naar een geschikte locatie voor het RusSoft-filiaal. Naar verwachting zal RusSoft het Haagse kantoor in de loop van dit jaar nog openen.   

De overeenkomst is ondertekend tijdens een rondetafeldiscussie op het St. Petersburg International Economic Forum waaraan onder andere premier Mark Rutte en de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich deelnamen. Op dit zakenforum is Nederland dit jaar eregast in verband met het Nederland-Ruslandjaar 2013.  

WFIA

'De opening van een kantoor in West-Europa is een weloverwogen stap van RusSoft, gericht op de stimulering van de export van it-bedrijven in Rusland en Wit-Rusland. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met de WFIA in combinatie met het vestigen van een kantoor in Den Haag onze leden een entree op West-Europese markten kan bieden', aldus Valentin Makarov, president van de branchevereniging.

De AIRR is een bureau dat leden van RusSoft assisteert bij het betreden van West-Europese markten. Het WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) is de initiatiefnemer van de samenwerking geweest. Het kantoor ondersteunt internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio WestHolland. Het WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij het WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt Provincie Zuid-Holland het WFIA.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4755635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.