Managed hosting door True

PON kent subsidie toe aan onderzoeken CGI en UvA

 

500 euro beloning

Het Platform Outsourcing Nederland (PON) heeft twintigduizend euro subsidie toegekend aan twee onderzoeksprojecten. Het empirisch onderzoek van CGI naar governance krijgt vijfduizend euro. Vijftienduizend euro ligt klaar voor een analyse van de activiteiten van Indiase offshorepartijen in Nederland. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdam Institute for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Het PON stelt zich tot doel om uitbesteding toegankelijker te maken en verder te professionaliseren. Eén van de manieren waarop het platform dit doet is door het stimuleren van onderzoek dat bijdraagt aan deze doelen. De subsidies van 2013 gaan naar onderzoeken van het Amsterdam Institute for Social Science Research en automatiseerder CGI (voorheen Logica). PON heeft als vereniging een groot aantal leden uit de belangengroepen uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandig professionals.

Onderzoeken

De onderzoekers die verbonden zijn aan het Amsterdam Institute for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam zullen een onderzoek uitvoeren met als doel een beter inzicht te krijgen in de inbedding van Indiase offshore-bedrijven in Nederland; hun motivatie voor vestiging, hun relaties met Nederlandse bedrijven, hun participatie in lokale netwerken (bijvoorbeeld met PON en kennisinstellingen), en de positie van Nederlandse vestigingen binnen de internationale netwerken van Indiase bedrijven zelf.

CGI voert een empirisch onderzoek uit naar de verschijningsvormen van context-specifieke combinaties van formele en informele stuur- en controle-mechanismen. Daarbij gaat het bedrijf na welke mogelijke randvoorwaarden en condities bepalend zijn voor een succesvolle combinatie. Oftewel: welke handvatten heeft de chief information officer van de klant om de gewenste mix van formele en informele governance te bepalen? En welke keuzes dienen zich aan voor de client service manager van de leverancier? Welke vormen kies je voor informele governance, en waar is die keuze op gebaseerd?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4733133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.