Managed hosting door True

KPN mag 4 miljard euro kapitaal verwerven

 

Ict-concern KPN heeft overeenstemming bereikt met zijn grootste aandeelhouder América Móvil om vier miljard euro aan eigen vermogen aan te trekken. Beide partijen hebben ook een overeenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over een langetermijnrelatie. Belangrijkste zaken hierin zijn dat América Móvil twee mensen mag leveren aan de raad van commissarissen van KPN. Ook zal América Móvil zijn belang in KPN’s niet uitbreiden tot boven de 30 procent aan aandelen.

De kapitaalverwerving die wordt gesteund door América Móvil zal bestaan uit een claimemissie van drie miljard euro en verwacht op andere manieren nog eens één miljard euro te verwerven. Binnen de claimemissie krijgen de huidige aandeelhouders van KPN de mogelijkheid om de nieuw uit te geven aandelen in te kopen. Dit gaat naar ratio van het huidige belang. De opbrengst van de kapitaalverwerving zal worden gebruikt om de netto schuld van KPN te verlagen en te investeren in KPN’s activiteiten.

Voorwaarde beëindiging overeenkomst

De samenwerkingsovereenkomst tussen KPN en América Móvil bevat naast de levering van twee commissarissen aanvullende afspraken over het belang van maximaal 30 procent van América Móvil in KPN. De afspraak kan onmiddellijk worden beëindigd door América Móvil wanneer er een overnamebod gedaan wordt door een derde  op uitstaand aandelenkapitaal van KPN of een dochtermaatschappij.

De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Beide partijen hebben een opzegtermijn van twee maanden, echter mag KPN de samenwerkingsovereenkomst de eerste twee jaar niet beëindigen. Alle afspraken tussen KPN en América Móvil moeten nog wel aan de overige aandeelhouders worden voorgelegd. Dit gebeurt op 10 april 2013.

Financiële positie aanpassen

‘De steun van onze grootste aandeelhouder is een zeer belangrijke stap richting de succesvolle uitvoering van onze kapitaalverwerving, zoals aangekondigd op 5 februari 2013’, zegt KPN-ceo Eelco Blok. ‘Ik ben blij dat een belangrijke stap is gezet om KPN’s financiële positie aan te kunnen passen aan de strategie en dat KPN kan profiteren van een sterke relatie met een wereldspeler in de telecomsector.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4669272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.