Managed hosting door True

Ron de Mos: Logica leefde op te grote voet

 

CGI-bestuurder Ron de Mos zegt in het Financieele Dagblad van 28 januari 2013 dat Logica op veel te grote voet heeft geleefd. Hierdoor viel de ict-dienstverlener ten prooi aan het Canadese CGI. De Mos vindt dat er wat moet veranderen bij het voormalige Logica en zegt toe dat Logica onder de CGI-vlag zich weer gaat gedragen naar het type werk dat ze doen.

De Mos zegt in het dagblad dat Logica jarenlang niet mee veerde met de markt. Hij meent dat Logica qua overhead leek op een wereldspeler als IBM, terwijl de ict-dienstverlener zich vooral bezig hield met het model van uurtje-factuurtje. De Mos meent dat Logica last kreeg van een waterhoofd en hierdoor ten onder is gegaan.

Organisatie te complex

In het verleden hield Logica zich bezig met ingewikkelde automatiseringsprojecten, maar dat is de afgelopen jaren veranderd. Logica werd volgens De Mos een soort uitzendbureau met hooggeschoold talent en te veel overhead. Daarbij miste hij de heldere positionering. Doordat Logica vooral intern gericht was, werd de organisatie te complex voor dit type business. De Mos wil dan ook dat Logica onder CGI zich weer gaat onderscheiden van concurrenten. Als voorbeeld noemt hij dan een specialisme als het mobiele domein.

Het waterhoofd zat De Mos heel erg dwars. In zijn eerste drie maanden als bestuurder pakte hij dit aan door driehonderd banen te schrappen. Dit was vooral op managementniveau. Na jaren van krimp wil De Mos in 2013 weer groeien. Hiertoe gaat hij investeren in langdurige klantrelaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4654618). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.