Managed hosting door True

Frankfurt Airport laat ICT-beheer aan T-Systems

 

Bagagesysteemm Frankfurt Airport (Foto: Fraport)

Frankfurt Airport (Fraport) besteedt de complete vaste en mobiele communicatie, inclusief alle ondersteunende it-systemen, voor vier jaar uit aan T-Systems. De automatiseerder krijgt daarmee de verantwoordelijkheid over vijftienduizend vaste en zesduizend mobiele lijnen, wlan-verbindingen, internettoegang, datacenterdiensten en de netwerk- en servicedesks. Daarnaast gaat T-Systems voor de luchthaven een nieuw planningsysteem invoeren voor het plannen en beheren van bedrijfsmiddelen, standplaatsen van vliegtuigen, bagagetransportbanden en check-in balies.

Volgens T-Systems maakt één op de vijf van 's werelds grootste internationale luchthavens, met meer dan 25 miljoen passagiers per jaar, gebruik van de luchthavenoplossingen en diensten van het bedrijf. De ict-dochter van Deutsche Telekom beheert onder andere Aeroport di Roma en Moskou Sheremetyevo Airport.

Op Fraport speelt mobiel communicatieverkeer een cruciale rol, aldus T-Systems. Medewerkers kunnen op het vliegveld vaak alleen op mobiele apparaten worden bereikt en daarom heeft de luchthaven een zeer betrouwbaar mobiel netwerk nodig. Een van de mobiele toepassingen is dat medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het laden van vliegtuigen, via umts worden voorzien van grafische informatie op hun mobiele apparaten over waar welke vracht moet worden geplaatst.

Ook de ongeveer zevenhonderd bedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn en die gebruikmaken van het dsl-netwerk van Fraport, zijn gemigreerd naar de nieuwe internetinfrastructuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4643953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.