Managed hosting door True

ICT-concern CGI laat naam Logica vallen

 

Logo van het 'nieuwe' CGI

Vanaf 14 januari 2013 opereert Logica onder de naam van moedermaatschappij CGI. Het Canadese ict-concern nam Logica in augustus 2012 over. Met de overname van de ict-dienstverlener verdubbelde CGI in omvang en geografische reikwijdte. Het gecombineerde bedrijf telt 72.000 medewerkers in ruim veertig landen en behaalt een jaarlijkse omzet van 10 miljard Canadese dollar (8,5 miljard euro). Naast de aankondiging van het laten vallen van de merknaam Logica maakt het 'nieuwe' CGI melding van een nieuw logo.

Met de overname van Logica betreedt de Canadese automatiseerder voor het eerst de Europese markt, waarbij Nederland een van de belangrijkste landen is. In Nederland werken 4400 mensen bij het bedrijf. Afgelopen november kondigde Logica nog een nieuwe reorganisatie aan waarbij in het kader van de integratie en de door CGI geëiste stroomlijning van de organisatie driehonderd banen worden geschrapt.

Het 36-jarige oude Conseillers en Gestion et Informatique (CGI) meldt dat de integratie van Logica inmiddels goed op streek is. Dat vormt aanleiding voor de aankondiging om het gecombineerde bedrijf verder te laten gaan onder de naam CGI.

Ron de Mos, senior vice president en algemeen directeur CGI Nederland, zegt met de kracht en het wereldwijde netwerk van CGI competitief te kunnen blijven in een markt die sterk onder druk staat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4637481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.