Managed hosting door True

InShoring Pros haalt Turkse bi-culturele ICT’er

 

Het Nederlandse InShoring Pros en de overkoepelende organisatie van Turkse Science en Technology Parks (TGBD) gaan samenwerken op het gebied van kennis- en personeelsuitwisseling. InShoring Pros zet internationale ict-high potentials bij Nederlandse bedrijven in. Door ict-teams en individuen in hun thuisland te laten werken voor Nederlandse bedrijven en op kantoor bij deze bedrijven bi-culturele en tweetalige ict-professionals te plaatsen, wordt het probleem omtrent de taal- en cultuurbarrière opgelost. Daarnaast zijn deze bi-culturele professionals technisch goed onderlegd.

InShoring Pros biedt bedrijven softwareontwikkelaars uit opkomende landen als Turkije, India, Sri Lanka, Rusland en Oekraïne. Doordat het aanspreekpunt een tweetalige en bi-culturele technisch coördinator is, zijn er volgens eigen zeggen hierbij geen taal- en cultuurproblemen. InShoring Pros werkt met softwareontwikkelaars in de programmeertalen Java, .Net, php, C++ en html5. Daarnaast biedt het bedrijf kant-en-klare webshops in Hybris, Magento en NopCommerce, evenals mobiele apps voor Apple iOS, Android, Blackberry en Windows Phone 8.

Top Talent Program

Met de oplossing van InShoring Pros worden door Nederlandse arbeidskrachten moeilijk in te vullen vacatures ingevuld. Het Turkse Science en Technology Parks ziet voor Turkse professionals veel kansen in het concept. Samen met InShoring Pros start deze koepelorganisatie daarom een Academy om kennisoverdracht op het gebied van ict aan de lokale Turkse bedrijfssector te bevorderen. Daarnaast begint een uitwisselingsprogramma onder de naam Top Talent Program en komen er lokale vertegenwoordigingen van InShoring Pros op de verschillende Science Parks.

‘Door vanuit Nederland de lokale Turkse bedrijfssector op te leiden op het gebied van ict, creëren we een extra reservoir snel inzetbaar toptalent voor de Nederlandse markt’, zegt Edgar Kiwiet, ceo van InShoring Pros. ‘Tegelijkertijd biedt het Top Talent Program Turkse ict-talenten die werkzaam zijn in de Science en Technology Parks de kans om in Nederland internationale werkervaring op te doen. Voor InShoring Pros betekent dit opnieuw toegang tot ervaren ict-personeel voor de Nederlandse markt. Tot slot komt er als gevolg van de samenwerking binnen ieder Science of Technology Park een lokale vertegenwoordiging van InShoring Pros. Van hieruit kan eenvoudig contact gelegd worden met gekwalificeerde softwaredienstverleners die interesse hebben om als leverancier van InShoring Pros de Nederlandse markt te betreden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4601522). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.