Managed hosting door True

Quantumbelofte Delft Circuits haalt 6,3 miljoen op

 

Investeerder DeepTechNL steekt 5 miljoen euro in Delft Circuits, maker van technologie die de kabels van quantumcomputers moet vervangen. Samen met de huidige investeerders waaronder High-Tech Gr├╝nderfonds komt daar nog eens 1,3 miljoen bij. Met het bedrag van 6,3 miljoen euro hoopt het bedrijf zijn productiecapaciteit te vernieuwen en uit te breiden.

Delft Circuits komt voort uit het Delftse quantumcluster Qutech en maakt supergeleidende circuits op flexibele plastic tapes. In plaats van afzonderlijke coaxkabels en microgolfcomponenten te gebruiken, integreert het alle circuits op ultradunne, meerlaagse, flexibele, supergeleidende circuits. Dat gebeurt met behulp van technologieën uit de halfgeleiderindustrie en vervangt de kabels die nu gebruikt worden in quantumsystemen.

De oplossing is onder de merknaam Cri/oFlex-technologie geregisterd. Door die technologie wordt volgens de makers met een factor twintig op mechanische onderdelen bespaard. Ook vermindert het benodigde volume en de warmteoverdracht van de bekabeling.

Doorbraak

De toepassing moet een doorbraak veroorzaken in de wereld van quantumcomputing waarbij systemen in temperaturen onder nul rekenen maar capaciteit verliezen als data over kabels op kamertemperatuur getransporteerd worden.

Met de investering worden productiefaciliteiten opgeschaald en krijgt het bedrijf ondersteuning van partners in de hightechindustrie, zoals ASML en Philips.

Delft Circuits is een Nederlandse scale-up gevestigd in Delft, die i/o-bekabelingsoplossingen ontwerpt en ontwikkelt voor de quantumindustrie. Het richt zich op het leveren van innovatieve hardware voor de quantumingenieur en -industrie. Inmiddels hebben zij honderden i/o-modules gerealiseerd, voor bijna honderd klanten.

Deeptech

DeeptechXL lanceerde in 2022 het DeepTechXL Fund I met partners ASML, Philips, PME Pensioenfonds, Invest-NL, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), onderzoeksinstituut TNO en verschillende familiebedrijven.

Het fonds ontving ook een lening van 9 miljoen van de Nederlandse overheidsinstelling RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Bij de start had de investeerder honderd miljoen euro aan kapitaal te verdelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7554017). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Onderwijs

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.