Managed hosting door True

Studytube doet Springest over aan Archipel Academy

 

Studytube verkoopt Springest, een marktplaats met meer dan 300.000 cursussen en trainingen van meer dan 8.000 verschillende opleiders, door aan branchegenoot Archipel Academy (intermediair voor opleidingen). Het online leerplatform uit Amsterdam nam Springest een jaar geleden over, maar neemt daar nu alweer deels afscheid van.

Het merkrecht, personeel en het platform belanden bij de snelgroeiende Archipel Academy van ondernemer Omar Zakaria Fouab. Studytube, een bedrijf van de in Iran geboren Homam Karimi, splitste wel eerst het klantenbestand. Een deel van de klanten, waaronder BAM, Eneco, Holland Casino en Essent, gaat naar het Studytube leerplatform. Andere klanten waaronder Achmea, Volksbank, T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Stork, PostNL en Siemens, blijven op het Springest-platform. 

Studytube en Archipel Academy verklaren de overdracht uit een strategische heroriëntatie. Beide organisaties groeien snel, hoewel de oorlog in Oekraïne Studytube niet ongemoeid laat. Tot voor kort bestond bijna de helft van het personeel uit ontwikkelteams in de zwaar getroffen stad Charkov. De overdracht van Springest heeft volgens de betrokken bedrijven geen directe invloed op de dienstverlening van de marktplaatsen van Springest, Studytube dan wel Archipel Academy. 

Conslusion

Archipel Academy uit Zaltbommel, een spin-off van opleider Schouten & Nelissen, breidt met de overname haar leeraanbod sterk uit. Daarnaast zal het Europese aanbod en de al bestaande Springest infrastructuur in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië Archipel Academy in staat stellen om haar marktplaats uit te breiden.

Ruim een jaar geleden nam Archipel Academy van het Utrechtse Conclusion het bedrijfsonderdeel ‘learning services’ over. Met deze acquisitie verdubbelde het bedrijf uit Zaltbommel zijn inkoopkracht

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7545272). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Onderwijs

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.