Managed hosting door True

70 miljoen voor nieuwe Twentse chipfabriek

 

De regio Twente krijgt een nieuwe chipfabriek. Die wordt gebouwd met zeventig miljoen euro uit een fonds voor de ontwikkeling van de chipindustrie in die regio. In Twente is een tekort aan productiecapaciteit waardoor labs die eigenlijk bedoeld zijn voor fundamenteel en toegepast onderzoek en innovatie ook voor productie worden gebruikt.

De komende zes jaar is in totaal 165 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van de chipindustrie in Twente, schrijft de regionale krant Tubantia. Binnen twee tot drie jaar moet de fabriek gebouwd worden. Het pand verrijst hoogstwaarschijnlijk op de campus van de Universiteit Twente.

In de krant schat ChipTech Twente, een cluster van overheid, bedrijven en instellingen, dat de samenwerking tussen regionale chipbedrijven stimuleert, dat er de komende jaren zevenhonderd tot duizend nieuwe banen worden gecreëerd in de chipsector. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal.

Nanolab

Twente telt op dit moment 21 bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling en productie van chips. Een aantal daarvan maakt gebruik van het academische nanolab van de Universiteit Twente: Mesa+.

Guus Rijnders, wetenschappelijk directeur van Mesa+, laat aan Tubantia weten dat die chipproductie op termijn verplaatst wordt naar de nieuwe fabriek. Het nanolab kan zich dan weer volledig richten op fundamenteel en toegepast onderzoek en innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7505510). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Onderwijs

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.