Managed hosting door True

Helft it'ers krijgt nieuwe baan in schoot geworpen

 

Bijna de helft van de it'ers zegt dat ze nooit actief naar een nieuwe baan hoeft te zoeken. Tijdens hun carrière worden it'ers dermate vaak door andere werkgevers benaderd dat het niet nodig is zelf initiatief te nemen.

Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder bijna vijfhonderd it'ers in Nederland. Opdrachtgever was Axxes.

De voornaamste reden om op een aanbod in te gaan, is de mogelijkheid elders meer kennis te verwerven. Een op de drie it'ers wil wel van werkgever wisselen als zijn kennisniveau hoger wordt dan dat van collega’s. Een kwart geeft aan sowieso elke paar jaar van baan te veranderen om zichzelf zo te blijven ontwikkelen. Zij letten ook op of collega’s dit wel doen. Zo geeft een krappe derde aan dat zij het gevoel hebben dat collega’s zich niet meer ontwikkelen, wanneer ze langer dan vijf jaar bij dezelfde werkgever blijven. Ontwikkeling staat dus hoog in het vaandel, maar een klein deel van de it'ers hecht vooral veel waarde aan het werken voor grote namen. Zo geeft iets meer dan tien procent aan dat ze de naam van de werkgever belangrijker vinden dan het werk dat ze gaan doen.

Salaris

Salaris blijft het meest belangrijk bij de keuze van een nieuwe werkgever. Ruim twee derde laat dit zwaar wegen in de keuze voor een nieuwe werkgever. Op plek twee staat de werkprivébalans, die door de coronacrisis voor veel werknemers steeds belangrijker is geworden. De top drie wordt afgesloten met de afstand tot het werk als factor van betekenis. Hoewel er veel thuis wordt gewerkt, telt dit toch voor een groot deel mee als it'ers voor een nieuwe baan kiezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7456906). © Jaarbeurs IT Media.

8

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.