Managed hosting door True

Rotterdam start massale omscholing naar ict

 

In de regio Rotterdam krijgen 15.000 werknemers een om- en bijscholing die hen meer digitale vaardigheden moeten bijbrengen. Betrokken medewerkers worden daarmee klaargestoomd voor de komende veranderingen in de arbeidsmarkt. De digitalisering van de regio Rotterdam, waaronder de havens, industrie en overheid, is al in volle gang.

Om werknemers te laten komen in deze transitie wordt het it-skills project Bridge to Possible gelanceerd. De gemeente Rotterdam, Cisco en Randstad werken hierin samen met de IT Campus Rotterdam. Cisco’s Networking Academy, een wereldwijd scholingsprogramma voor it-vaardigheden, heeft ruime ervaring met dit soort projecten voor om- en bijscholing.
Dit programma helpt niet alleen werknemers die bij hun huidige werkgever willen blijven maar ook mensen die een nieuwe baan ambiëren waarvoor meer digitale vaardigheden nodig zijn. Randstad verzorgt die aansluiting met de arbeidsmarkt waar noodzakelijk en gewenst.
Vanaf deze maand is er een breed cursus- en opleidingsaanbod beschikbaar voor bedrijven in de regio Rotterdam waarmee huidige werknemers hun elementaire it-vaardigheden kunnen vergroten. Onder het opleidingsaanbod valt onder andere een individueel begeleidingstraject tot it-servicedesk medewerker bij Fast Lane en een intro-level cursus voor cybersecurity, iot en digitale transformatie.

Meer informatie over het opleidingstraject is te vinden op de website van IT Campus Rotterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7438700). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.