Managed hosting door True

Amsterdamse Azure-academie voor cloud op mbo-niveau

 

Microsoft Azure

ROC Amsterdam krijg een Azure-academie. Dat lesaanbod is gericht op mbo-studenten en cursisten die al actief zijn in de ict en hun kennis van cloud computing willen bijscholen. Het aanbod met de naam Azure Academy is ontwikkeld door ict-opleider ITPH Academy, Microsoft en het ROC en bestaat uit kortcyclische lesprogramma's.

De opleidingen en cursussen variëren qua niveau van basis-ict-vaardigheden tot complete stages tot Azure-expert. De Azure-academie wordt onderdeel van de reguliere ict-opleidingen (niveau 2 t/m 4) van MBO College Zuidoost in Amsterdam. Op die vestiging van het ROC kunnen ook bedrijven en instellingen hun medewerkers laten bijscholen en opleiden naar de huidige eisen die gevraagd worden aan ict’ers die werken met cloudtoepassingen.

Met het nieuwe lesprogramma wil het ROC van Amsterdam de arbeidsmarktkansen van studenten en werknemers vergroten. Tegelijkertijd wordt de doorstroom naar een hbo-opleiding of ‘associate degree’ (hogere certificering) bevorderd. 

4750 vacatures

De uitbreiding van het onderwijsaanbod van het ROC sluit aan op de doelstellingen van House of Digital. Dat is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam - Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en enkele tientallen bedrijven. Het deelt kennis en ontwikkelt nieuwe opleidingen, om het onderwijs goed aan te laten sluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven.

De vraag naar medewerkers met digitale vaardigheden neemt volgens de betrokkenen snel toe. In de metropoolregio Amsterdam staan volgens hen 4750 vacatures voor ict-professionals open

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7307018). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Wat een waardeloos idee.
Beseft niemand dat je mensen opleid om rond te kunnen klikken bij die ene leverancier?

Het zou hetzelfde zijn als een academie voor Tesla's...

Laat de leveranciers die mensen lekker zelf opleiden ipv door publiekelijk geld. En dan kunnen de leerlingen weer leren hoe infrastructuur werkt in die tijd zodat je snapt wat je klikt. Dan krijgen we misschien nog mensen die ook daadwerkelijk inzetbaar zijn voor het bouwen van clouds ipv klikken in clouds van die ene.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.