Managed hosting door True

SBB stelt actieplan op om stagetekorten aan te pakken

 

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) wil met het 'Actieplan stages en leerbanen' nog ongeveer zesduizend mbo-studenten aan een stage of leerbaan helpen. Onder meer in de ict-sectoren zijn er grote tekorten.

SBB wil bestaande leerbedrijven via verschillende kanalen benaderen met de vraag om stages en leerbanen te actualiseren in het portaal MijnSBB. Op die manier kunnen mbo-studenten reageren op beschikbare plaatsen via Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl. Ook zoekt SBB nieuwe leerbedrijven.

Volgens SBB zijn 'mbo-studenten de vakmensen van de toekomst. Om een vak te leren, is het cruciaal dat ze een deel van hun opleiding volgen in de praktijk. Tegelijkertijd is het door het personeelstekort voor bedrijven interessant om bij- en omscholers een stageplek of leerbaan aan te bieden. En zo nieuw personeel op te leiden binnen het eigen bedrijf'.

Daarvoor zijn voldoende kwalitatieve erkende leerbedrijven nodig met goede praktijkopleiders die stages of leerbanen aanbieden. In een aantal sectoren en regio's zijn er echter grote stagetekorten, met name in de Randstad. Niet alleen voor meerderjaarstudenten maar zeker ook voor entree- en eerstejaarsstudenten. Om een leerbedrijf te worden eerst een erkenning worden aangevraagd. Een quickscan op de website van SBB is hiervoor de eerste stap.

Op de vraag waarom er in de ict-sector te weinig stages en leerbanen worden aangeboden, kon SBB nog geen antwoord geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7279095). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.