Managed hosting door True

Edtech-bedrijf Studeersnel haalt 50 miljoen dollar op

 

Investering dollar groei

De Amsterdamse scale-up Studeersnel.nl (in het buitenland actief onder de naam Studocu) heeft in een zogeheten Series B-financieringsronde vijftig miljoen dollar opgehaald bij Partech. Dit is een investeringsmaatschappij met kantoren in San Francisco en Parijs. Studeersnel levert een educatieve tech (edtech)-oplossing in de vorm van een platform waar studenten kennis kunnen uitwisselen.

Met het opgehaalde kapitaal wil Studeersnel internationaal verder uitbreiden. Het bedrijf claimt een bereik te hebben van vijftien miljoen studenten verdeeld over tweeduizend universiteiten en hogescholen in ruim zestig landen. Ultieme doel is om wereldwijd alle naar schatting tweehonderd miljoen studenten in het hoger onderwijs te bedienen.

De online-contentbibliotheek van Studeersnel is gebouwd vanuit de studentenkamers van de vier oprichters in Delft. Tijdens hun studententijd bedachten zij in 2013 dat het verzamelen van het nuttige studiemateriaal van medestudenten efficiënter kon, namelijk via een online-platform. In zo'n omgeving, Studeersnel gedoopt, kunnen studenten onderling hun studiemateriaal, zoals college-aantekeningen, samenvattingen en oefenmateriaal, delen om kennis uit te wisselen om zo efficiënt mogelijk te studeren.

De oprichters wisten eerder investeerders te interesseren en konden daarmee uitbreiden naar Australië, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Omdat daarvoor een internationale naam nodig is, is in het buitenland voor Studocu gekozen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7179875). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!