Managed hosting door True

Digitale Binnenhof Academy spijkert politici bij

 

De Tweede Kamer krijgt een Digitale Binnenhof Academy. Na de verkiezingen wordt begonnen met kennis- en informatiesessies die toegankelijk zijn voor politici en hun beleids- en fractiemedewerkers.

Acht brancheorganisaties uit de digitale sector starten dit voorjaar samen met ECP en iPoort met het initiatief om de kennis in de Kamer over de digitale samenleving en economie naar een hoger niveau te brengen.

Initiatiefnemer Michiel Steltman, directeur DINL (Stichting Digitale Infrastructuur Nederland), zegt dat het niet alleen gaat om kennis over de werking van technologie. 'Inzicht in de juridische, economische, bestuurlijke of maatschappelijke invalshoeken zijn eveneens erg belangrijk.’

De tijdelijke commissie Digitale toekomst had een dergelijke academie geadviseerd. Volgens deze commissie is het voor Kamerleden lastig om objectieve en ongekleurde kennis op dit gebied te vergaren.  

Het probleem wordt vergroot nu veel Kamerleden die goed ingevoerd zijn op digitale dossiers niet meer verkiesbaar zijn. Nieuwe Kamerleden met weinig achtergrond in de complexe materie zullen zich snel moeten inwerken op hun dossiers. Onlangs constateerde Inge Bryan, de nieuwe topvrouw van Fox-IT, dat onder de kandidaat-Kamerleden dit jaar nagenoeg geen politici met kennis van ict zitten. Steltman: ‘En dat terwijl de materie buitengewoon complex is, zoals we met regelmaat zien bij debatten en onderwerpen.’

Deelnemers aan de Digitale Binnenhof Academy zijn AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), BTG (Nederlandse Vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers), Cyberveilig Nederland, DCC (Dutch Cloud Community), DDA (Stichting Dutch Data Center Association), DINL (Stichting Digitale Infrastructuur Nederland), FCA (Fiber Carrier Association), NBIP (Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers), ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) en iPoort. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7135031). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.