Managed hosting door True

Total Specific Hosting lijft Actacom in

 

Het Utrechtse Actacom, een ict-specialist voor onderwijs- en overheidsinstellingen, het mkb en bibliotheken, wordt onderdeel van het vennootschap Total Specific Hosting (TSH). Met de aansluiting krijgt Actacom toegang tot kennis en geld om de dienstverlening in de onderwijs- en bibliothekenmarkt verder uit te breiden. Het is niet bekend hoeveel TSH voor Actacom betaalt.

Actacom is een it-dienstverlener die zich focust op het onderwijs en, sinds een decennium, bibliotheken. Voor Actacom-eigenaar Lex Prozée was de overname door TSH de logische vervolgstap om de groei van de onderneming te kunnen versnellen: ‘Wij zien dat klanten steeds meer behoefte hebben aan een totaaloplossing en een regierol van hun it-dienstverlener. Door samen te werken met andere ondernemers binnen TSH kan onze dienstverlening verder worden uitgebreid terwijl de klantgerichte aanpak van Actacom in het decentrale model behouden blijft.’ Ook geeft hij aan dat de Actacom-medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen binnen de TSH-groep.

Groter aandeel in onderwijsmarkt

"Met de aankoop wil TSH zijn positie binnen de onderwijsmarkt uitbreiden naar het primair- en voortgezet onderwijs"

Volgens Matthieu van Amerongen, ceo van TSH, past de overname van Actacom goed binnen de strategie van de onderneming. Met de aankoop wil TSH zijn positie binnen de onderwijsmarkt uitbreiden naar het primair en voortgezet onderwijs. Eerder nam de onderneming Vancis over, dat zich focust op het hogere onderwijs.

Voor TSH is dit na de overname van Vancis (2016), NEH (2018) en DatacenterNext (2019) de vierde aankoop sinds de oprichting. Investeerder Strikwerda Investments is meerderheidsaandeelhouder in TSH en zal dat middels deze transactie ook in Actacom worden. Een substantieel minderheidsbelang blijft in handen van oprichter Lex Prozée die in zijn huidige rol actief zal blijven binnen de onderneming.

TSH en TWS

Strikwerda Investments bouwt in de hostingwereld twee lijnen uit: TSH richt zich met managed sourcing-diensten voor web- en cloudhosting op de grotere bedrijven en (semi-)overheidsinstanties, daar waar Total Webhosting Solutions (TWS) zich op kleinere organisaties richt met webhosting- en domeinregistratiediensten. Beide onderdelen zijn de afgelopen jaren volop op het overnamepad.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7044155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.