Managed hosting door True

Helft laptops Stichting Leergeld gestolen

 

Cybercrime

Van de honderdvijftig aanwezige laptops bij Stichting Leergeld in Amsterdam zijn er 76 gestolen. De gestolen laptops waren in het kader van de inzamelingsactie 'Allemaal digitaal' gedoneerd door fondsen, particulieren en bedrijven. De apparatuur was bedoeld voor kinderen die geen laptop hebben en, sinds de scholen dicht zijn, achterlopen op hun leeftijdsgenoten.

Volgens Het Parool zijn de daders het pand in Amsterdam-West binnengekomen door de deur te forceren. Over hun identiteit is niets bekend.

It-branchevereniging NLdigital, een van de trekkers van de inzamelingsactie, laat in een reactie op Twitter weten: 'Super triest dit. Stichting Leergeld is één van de organisaties waar de laptops die we via #allemaaldigitaal hebben opgehaald naartoe gaan. Heel frustrerend als ze vlak voor ze worden uitgedeeld worden gestolen. En super sneu voor de kinderen die nu de dupe zijn!'

Stichting Leergeld laat zich niet uit het veld slaan door de tegenvaller. Zij gaat door met inzamelen op andere locaties en verwacht binnenkort de vijfhonderdste laptop te kunnen schenken, meldt Het Parool.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6925525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.