Managed hosting door True

Nog eens ruim 3000 laptops voor Amsterdamse scholieren

Tebbe, ARP, Centralpoint en T-Mobile zijn als leveranciers geselecteerd

 

Leerlingen technologie

De gemeente Amsterdam heeft ruim zesduizend aanvragen gekregen voor het leveren van laptops en chromebooks aan leerlingen die thuis niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs op afstand te volgen. Zij zal in deze vraag voorzien. Eerder al werden 3.250 apparaten uitgeleverd; daar komen dus nog eens ruim drieduizend computers bij. Tebbe (De Rolf Groep), ARP en Centralpoint leveren de hardware; de internetverbindingen gaan via T-Mobile.

Eind maart werd bekend dat Amsterdam 3.250 chromebooks en 450 wifi-hotspots ter beschikking zou stellen aan scholieren uit armlastige gezinnen. De gemeente heeft in totaal ruim zesduizend aanvragen. Het collegebestuur heeft besloten om aan deze vraag te voldoen, omdat leerlingen met een achterstand niet verder achterop moeten raken door deze coronacrisis, vertelt een woordvoerder.

De gemeente werkt samen met de Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) en hulpverleningsinstantie Veldwerk, in overleg met de schoolbesturen. De apparaten worden door de leveranciers aan BOA geleverd. Die zorgt op zijn beurt voor de verdere verspreiding van de door de gemeente gefinancierde middelen onder de scholen.

Spoedaanbesteding

Voor de laptops en de chromebooks zijn de leveranciers Tebbe, ARP en Centralpoint geselecteerd; de internetverbindingen worden ingekocht bij T-mobile. De leveranciers komen niet voort uit de aanbesteding van computerhardware die Amsterdam in 2018 heeft gehouden. De huidige aanbesteding kent een andere doelgroep. Het betreft niet de aanschaf van hardware voor de eigen bedrijfsvoering, maar de gemeente heeft bemiddeld in de aanschaf van apparatuur voor scholieren op scholen die via de gemeente worden gefinancierd.

Voor het aantrekken van de leveranciers is een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking gehanteerd (artikel 2.32 lid 1 sub c uit de Aanbestedingswet), licht de zegsman toe. 'De gemeente heeft niet voor een reguliere aanbestedingsprocedure gekozen omdat wegens dwingende spoed de reguliere termijnen niet in acht konden worden genomen als gevolg van gebeurtenissen die door de gemeente niet konden worden voorzien en niet aan de gemeente zijn te wijten.'

Tender 2018

De hardware aanbesteding van begin 2018 omvatte vier percelen, alle gegund. De daaruit resulterende raamovereenkomsten hebben de duur van twee jaar, met twee verlengingsopties van één jaar.

Perceel 1 (werkplekhardware) is gegund aan ARP Nederland. 

Perceel 2 (server/storage) is gegund aan Scholten Awater (nu Centralpoint geheten). 

Perceel 3 (netwerkcomponenten) is gegund aan ARP Nederland.

Perceel 4 (mobile devices) is gegund aan Scholten Awater (nu Centralpoint geheten). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6916810). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.