Managed hosting door True

NCOI koopt LOI; Global Knowledge lijft Hodac in

Overnames in trainingsland

 

Twee overname-aankondigingen in opleidingenland. De opvallendste is NCOI Groep, de grootste particuliere aanbieder van opleidingen en cursussen. Die neemt de Leidse Onderwijsinstelling (LOI) over, mits de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de koop goedkeurt. De andere overname, toegespitst op de ict-markt, is die van Hodac Training door Global Knowledge Nederland.

NCOI, opgericht in 1996, staat voor Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut en is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot de grootste particuliere onderwijsgroep van Nederland, onder meer door overnames.

De NCOI Groep (2.200 man) biedt opleidingen aan op allerlei niveaus: masters, hbo, mbo en mhbo, en cursussen en trainingen op allerlei terreinen. Daaronder vallen ook it-opleidingen, waaronder op het gebied van bedrijfskundige informatica, business intelligence en big data, functioneel beheer, netwerkbeheer en ict-beheer.

Het bedrijf uit Hilversum wil als nieuwste acquisitie de LOI overnemen. Dit in 1923 opgerichte opleidingsinstituut bestaat weliswaar langer dan NCOI, maar is kleiner. Het instituut richt zich vooral op particulieren, daar waar NCOI veel voor bedrijven werkt. De LOI biedt net als NCOI uiteenlopende ict-opleidingen, bijvoorbeeld voor het behalen van certificaten van Exin, Microsoft, Cisco en Windows. Opleidingen zijn te volgen als aparte cursussen en als onderdeel van volledige (deel)opleidingen op mbo-, associate degree- en hbo-niveau.

Hodac Training

In het ict-opleidingenveld neemt Global Knowledge uit Nieuwegein Hodac Training (voorheen Computrain Noord) over. Dit bedrijf uit Drachten bestaat uit Lerio en GK-Noord. Lerio specialiseert zich in eindgebruikerstrainingen en GK-Noord is sinds 2012 wederverkoper van Global Knowledge-trainingen.

Met de overname van Hodac Training breidt Global Knowledge zijn aanwezigheid in Noord-Nederland uit en versterkt het zijn eindgebruikers-portfolio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6834500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.