Managed hosting door True

Detron beheert Skype for Business van VU

 

Detron Microsoft Experience Center

Detron Microsoft Experience Center (archief).

Ict-dienstverlener Detron beheert het communicatieplatform van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dat bestaat uit een gecombineerde oplossing van Skype for Business, Anywhere 365 en Mitel. Het platform heeft ongeveer achtduizend gebruikers. De opdracht heeft een waarde van ruim 400.000 euro. De looptijd is twee jaar. Daarna is er de optie tot twee keer een jaarlijkse verlenging.

De opdracht werd eerder uitgevoerd door Zetacom (voor Mitel) en Advantive (voor Skype for Business). De aan Detron gegunde opdracht is al per 1 augustus 2018 ingegaan, maar de dienstverlener meldt de opdracht pas op 13 augustus 2018 in verband met de zomervakantie. Het hoopt met die timing op meer lezers en een ruimere verspreiding in de media doordat journalisten en lezers weer terug zijn van vakantie. De aanbesteding is eind 2017 uitgezet volgens Europese en openbare normen (Aanbestedingswet uit 2012).

Detron meldt in een toelichting op de gunning: ‘De VU was op zoek naar één leverancier voor het in partnership onderhouden en beheren van het omvangrijke communicatieplatform.’ Volgens de dienstverlener was de VU op zoek naar een partij die een ‘proactieve en coöperatieve samenwerking aangaat waarbij de ict-beheerder als zogenoemde sparringspartner kan dienen. Detron meldt dat samen met het ict-team van de VU wordt gezocht naar slimme manieren om hoogwaardige ondersteuning te bieden rondom ict- en telecom.

Bob van Graft, cio van de Vrije Universiteit Amsterdam: ‘Voor de VU zijn beschikbaarheid, flexibiliteit, continuïteit, integriteit van informatie en professionaliteit zeer belangrijk. Wij denken deze businessdoelen te kunnen bereiken door een partnership aan te gaan met Detron.’

Over Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam telt negen faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra en ondersteunende diensten. Op de campus aan de Zuidas in Amsterdam volgen ruim 25.000 studenten wetenschappelijk onderwijs en werken ongeveer 2750 wetenschappelijke personeelsleden en negentienhonderd personeelsleden in niet-wetenschappelijke functies.

Detron is met een jaaromzet van ruim negentig miljoen euro en 450 medewerkers, naar eigen zeggen, één van de grootste niet-beursgenoteerde ict-ondernemingen van Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6430415). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.