Managed hosting door True

Provincie Groningen stopt drie ton in ict-opleiding

Regio kampt met grote tekorten aan ict-personeel

 

De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap, een regionaal programma dat het ict-onderwijs beter moet laten aansluiten op de arbeidsmarkt, krijgt driehonderdduizend euro subsidie van de provincie Groningen. De verwachting is dat de komende jaren in Groningen twaalfduizend extra ict'ers nodig zijn.

De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap is een initiatief van het Noorderpoort College en de Hanzehogeschool, geflankeerd door Rijksuniversiteit Groningen en andere organisaties, in reactie op de grote tekorten aan personeel in de Groningse ict-sector. Veel bedrijven hebben moeite de openstaande vacatures in te vullen, terwijl ook de vraag naar ondernemende en communicatieve ict'ers groeit.

Omdat de technologische en digitale ontwikkelingen razendsnel gaan, zal deze vraag alleen maar toenemen. De snelheid van de ontwikkelingen is van grote invloed op de ict-sector en daarmee op andere sectoren waar veel ict'ers werken, zoals de zorg, e-commerce, logistiek en landbouw.

Broedplaats

Schema voor Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap

Genoemde werkplaats moet een broedplaats worden voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ict door de opzet van drie labs: een Kennis Lab (onderzoek en onderwijs), een Learning Lab (gepersonaliseerd onderwijs) en een Business Lab (ondernemen in combinatie met leren).

Het project vindt huisvesting in Het Nieuwe Kasteel, een locatie in bezit van Noorderpoort, in het centrum van de stad, en start deze zomer. De bedoeling is dat het project een looptijd van vier jaar krijgt en in 2022 zelfstandig zonder subsidie kan voortbestaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6404924). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.