Managed hosting door True

171 ict'ers met autisme aan werk dankzij ITvitae

 

sollicitatie bedrijf baan

Het in Amersfoort gevestigde ITvitae, specialist in het opleiden, coachen en bemiddelen van hoogbegaafden en ict-specialisten met autisme, heeft in drie jaar tijd ruim 171 ict-specialisten bemiddeld naar werk bij it-bedrijven als Centric (6), Northwave (5), Ey NL (6) en Sogeti (4). Dit blijkt uit het door ITvitae recent gepubliceerde Social Impact Verslag 2017.

De opleidingsprogramma’s sluiten aan op de actuele vraag op de arbeidsmarkt en leiden studenten in kleine groepen op tot software-tester, -developer, data science specialist of cyber security specialist. Ook wordt er extra aandacht besteed aan communicatie, rapporteren en presenteren. Het merendeel van de deelnemers zit in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar en heeft voorafgaand aan de opleiding nog nauwelijks werkervaring opgedaan.

Belangrijk

‘Wat ik zelf heb gemerkt is dat het uitermate belangrijk is om de vraag die je zou willen stellen duidelijk en goed te formuleren’, zegt Anita Huijmans, D&I leider bij Ey NL. De financiële dienstverlener heeft momenteel zes ITvitae-professionals in dienst als cyber security specialist (3),  data science specialist (2) en Java programmeur (1). ‘Een mooie les om bij de vraag even stil te staan: wat wil ik nu eigenlijk weten. De vraag moet heel expliciet en ondubbelzinnig worden gesteld - hoe mooi is dat! Hoe vaak stellen we niet een vraag terwijl we eigenlijk het verhaal achter de vraag willen horen.’

Ruim 90 procent van de 297 deelnemers die zich sinds 2014 hebben aangemeld, rond volgens het opleidingsinstituut het leerproject succesvol af. Eis is wel dat voor aanvang van de opleiding, studenten beschikken over enige ict-kennis. Volgens ITvitae zitten ruim twintigduizend potentiële studenten met autisme werkloos thuis, nadat ze zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs dan wel vastlopen door ingewikkelde procedures.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6376243). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.