Managed hosting door True

UvA bouwt ai-hotspot op Amsterdam Science Park

Amsterdam steekt 4 miljoen in co-creatiegebouw

 

De Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat een zogenaamde artificial intelligence (ai)-hotspot creëren. Het gaat om een co-creatiegebouw dat is toegespitst op onderwijs, onderzoek en ondernemen op het gebied van ai. Deze wordt gevestigd op het Amsterdam Science Park. Hiermee wil de onderwijsinstelling zijn positie als centrum voor bètaonderwijs en -onderzoek in Amsterdam en Europa verstevigen. De gemeente Amsterdam draagt vier miljoen euro bij aan het initiatief.

In het co-creatiegebouw worden oplossingen op verschillende terreinen ontwikkeld. Dit gebeurt in samenwerking met de industrie en het bedrijfsleven. Het moet nieuwe producten en toepassingen opleveren waar zowel studenten als professionals worden opgeleid op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Via de ai-hotspot wordt naar eigen zeggen een impuls gegeven aan de samenwerking tussen Amsterdamse kennis- en onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven binnen deze groeimarkt. Dit met het doel om een snelle groei in onderwijs, onderzoek en co-creatie op het gebied van informatica en kunstmatige intelligentie te accommoderen.

De partijen willen in 2019 starten met de bouw. De ai-hotspot wordt naar verwachting begin 2021 in gebruik genomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6323871). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.