Managed hosting door True

Computerexamens voor mbo’ers op komst

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken digitale vaardigheden-toets

 

jongeren

ECDL Nederland, bekend van het Europees computer rijbewijs, en educatieve uitgeverij Instruct bieden twee keuzedelen voor het mbo aan op het gebied van digitale vaardigheden. Het basisexamen is inzetbaar vanaf mbo-niveau twee en het examen voor gevorderden is bedoeld voor studenten vanaf mbo-niveau drie. Het pakket betreft lesmateriaal en een examen.

Het examen heeft twee delen: projectopdrachten waarin de vaardigheden uitgevoerd worden en een digitale eindtoets die het uiteindelijke eindcijfer bepaalt. Diverse aspecten van digitale vaardigheden komen aan bod: basisvaardigheden zoals tekstverwerken, werken met spreadsheets, presentaties maken en informatie zoeken, maar ook onderwerpen als mediawijsheid, cloud computing, toepassingen met allerlei apps, security en privacy.

Harald de Vries, programmamanager ict bij ECDL Nederland vertelt: ‘Uit studies blijkt dat veel jongeren hun digitale vaardigheden overschatten. Daarom is certificering belangrijk, omdat dit vaardigheden en kennis definieert die studenten nodig hebben. Ook valideert certificering de opleidingskwaliteit en motiveert het studenten om de opleiding succesvol af te ronden.’

Instruct biedt methoden voor digitale geletterdheid/-vaardigheden, informatica, typevaardigheid en taal en rekenen voor het mbo. De uitgeverij is gevestigd in Bodegraven.

ECDL Nederland, onderdeel van stichting eX:plain, levert competentiegerichte toetsen, examens en certificaten in digitale vaardigheden aan het onderwijs en bedrijfsleven waaronder de internationaal erkende ECDL- (European Computer Driving Licence/Europees Computer Rijbewijs) modules. De non-profitorganisatie heeft een kantoor in Amersfoort.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6320772). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.