Managed hosting door True

Surf stimuleert innovatie bij hoger onderwijs

 

Surf, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen vinden dat het hoger onderwijs in Nederland sneller moet innoveren. Daarvoor hebben zij een versnellingsagenda opgesteld. Hierin formuleren de organisaties drie speerpunten om onderwijsinnovatie te versnellen.

De drie organisaties vinden dat het onderwijs zich in een versneld tempo moet aanpassen aan de rol van ict in het dagelijks leven. Zowel in het curriculum, als in de manier waarop studenten kunnen leren. Om hier op in te spelen hebben de organisaties een versnellingsagenda opgesteld. Daarin staan drie speerpunten om innovatie in het onderwijs te versnellen. Het gaat om het verbeteren van aansluiting op de arbeidsmarkt, de flexibilisering van het onderwijs en het slimmer en beter leren met technologie.

Om de verdere uitvoering van de innovatiesnelheid bij het hoger onderwijs vorm te geven, wordt een stuurgroep ingesteld die bestaat uit bestuurders van de onderwijsinstellingen en Surf. Zij moeten uiterlijk mei 2018 een vierjarige werkagenda leveren met concrete stappen voor de besturen van de drie organisaties.

Versnellingsagenda

De Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 is tijdens De Surf Onderwijsdagen op 8 november overhandigd aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De versnellingsagenda (pdf) is hier te downloaden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6241134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.