Managed hosting door True

Nederland ICT en HvA scholen hbo'er om tot ict'er

 

Jonge ondernemers studenten

Brancheorganisatie Nederland ICT gaat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) helpen met een omscholingstraject waarbij werkzoekende hbo'ers zonder ict-achtergrond worden omgeschoold tot software engineer, business analist of cyber security specialist. Inmiddels hebben 145 deelnemers via het omscholingsprogramma Make IT Work een baan gevonden in de ict.

HvA en Nederland ICT gaan zich nu gezamenlijk inzetten om kandidaten en bedrijven uit heel Nederland aan zich te binden. Nederland ICT zal het programma bij haar leden onder de aandacht brengen. Daarnaast krijgen de deelnemende bedrijven de mogelijkheid tot het geven van inhoudelijke feedback op het onderwijsprogramma, zodat het aan blijft sluiten bij de actuele behoefte aan talent.

Het traject duurt elf maanden. Eerst krijgen de afgestudeerden vier maanden een opleiding. Daarna worden ze een maand ingewerkt en vervolgens gaan ze een half jaar lang vier dagen in de week aan de slag bij de ict-werkgever en volgen ze één dag in de week een cursus op de hogeschool.

De gemiddelde leeftijd van cursisten is 31 jaar, een derde van de deelnemers is vrouw. Het uitvalpercentage van Make IT Work is volgens de initiatiefnemers 9 procent. Op dit moment hebben 55 bedrijven zich aangesloten bij Make IT Work als werkgever.

Tweederde vacatures is op hbo-niveau

De eerstvolgende omscholingsrichting Software Engineering (Media) gaat op 13 november van start. De eerste ronde van Make IT Work startte in 2015. Naast een omscholingsprogramma tot software engineer is het programma gaandeweg uitgebreid naar cyber security specialist en business analist.

Volgens het CBS kampt een kwart van de ict-bedrijven met een personeelstekort (cijfers 2017), 67 procent van de openstaande ict-vacatures is op hbo-niveau (Nederland ICT, 2016).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6226572). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.