Managed hosting door True

Microsoft lanceert onderwijs-OS Windows S

 

Microsoft heeft besturingssysteem Windows S gepresenteerd, het os gericht op het beveiligen en optimaliseren van ict in het onderwijs. Met Windows S zijn alleen applicaties te downloaden die goedgekeurd zijn voor de Windows Store. Volgens analisten gaat Microsoft met Windows S de concurrentie aan met Google. Dat bedrijf is met zijn Chromebooks en Chrome OS ook actief op de onderwijsmarkt.

Windows S bevat standaard Office 365-programma’s zoals Microsoft Word, Excel, OneNote en PowerPoint. Daarnaast biedt het toegang tot beveiligde apps, leermiddelen, examineringtools, lesstof van uitgeverijen (die steeds vaker digitaal wordt aangeboden) en interactieve whiteboards. Via beheerplatform Intune zijn de apparaten op afstand te beheren. De applicaties van Windows S draaien binnen een veilige ‘container’.

Het os maakt gebruik van de Windows Explorer-browser en wordt standaard geleverd met de Bing-zoekmachine. Google's browser Chrome wordt niet ondersteund. Later dit jaar komen in de Microsoft Store voor Onderwijs ook tools voor nieuwe vormen van samenwerken beschikbaar, meldt Microsoft.

Tijdens de presentatie van Windows S, die 2 mei plaatsvond, maakte Microsoft bekend dat hardwarepartners als Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Samsung en Toshiba in de komende maanden met devices die Windows S draaien op de markt komen. 

Surface

Microsoft kondigde zelf ook een reeks nieuwe Surface-laptops aan. Vanaf 15 juni zijn laptops met een i5-processor verkrijgbaar in de varianten 4/128 GB en 8/256 GB, Vanaf 18 augustus komen laptops met i7-processor op de markt (8/256 GB en 16/512 GB).

Microsoft Teams vormt bijvoorbeeld de digitale hub voor samenwerken in het onderwijs. Er komen nieuwe toepassingen om informatie te delen, ouders en docenten te verbinden en bijvoorbeeld live-webcolleges voor gastsprekers. 

Minecraft programmeren

Microsoft heeft ook een Code Builder voor Minecraft toegevoegd. Dat spel wordt volgens de softwaregigant over de hele wereld ingezet om creativiteit en samenwerken te bevorderen.

De programmeerfunctie past in de ontwikkeling van onderwijs- en marktpartijen die graag zien dat scholieren leren programmeren om zo de digitaliserende samenleving beter te kunnen doorgronden.

3D en Mixed reality

Microsoft kondigt ook een nieuwe Windows-toepassing aan die in de herfst van 2017 haar lancering moet beleven. Het gaat om View Mixed Reality, waarmee 3D-content via een beeldscherm in de echte wereld is te zien als mixed reality. Dat kan volgens de softwaregigant door het gebruik van simpele RGB-camera's.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6013260). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.