Managed hosting door True

RUG verlengt contract met Ricoh

 

Rijks Universiteit Groningen (RUG)

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft na een Europese aanbesteding het contract voor printbeheerdiensten met Ricoh verlengd. De overeenkomst omvat naast managed print services (mps) ook het beheer van de repro en de postkamer van de universiteit.

Ricoh adviseert de universiteit om de huidige ruim zeshonderd printers en multifunctionele apparaten te vervangen door meer energiezuinige multifunctionals. Daarmee wordt tegelijk het huidige printerpark verder verkleind. Volgens de leverancier worden de functionaliteiten voor gebruikers verbeterd. 

De leverancier schrijft: 'Het verbeteren van functionaliteiten voor medewerkers, studenten en gasten komt bijvoorbeeld tot uiting via Ricoh myPrint, waarbij mobiel printopdrachten verstuurd kunnen worden, onafhankelijk van locatie en device. Dankzij Ricoh’s Follow-Me printing en een persoonlijke pas kunnen printopdrachten vervolgens worden opgehaald bij iedere multifunctional.'

De universiteit neemt de nieuwe printers gefaseerd in gebruik. Ricoh ondersteunt zowel de medewerkers als de studenten in het veranderproces dat daarbij komt kijken. Het bedrijf zorgt ervoor dat betrokkenen op de hoogte zijn van de veranderingen en licht voor waarom deze plaatsvinden en wat de voordelen zijn van een nieuwe manier van werken en hoe de nieuwe oplossingen het best te gebruiken zijn.

Repro

Ook wordt de reprografische dienstverlening door Ricoh overgenomen en uitgebreid met Servicepunten en een online bestelportal, wat gemak en flexibiliteit oplevert voor medewerkers en studenten. Tenslotte gaat Ricoh de postvoorziening voor RUG uitvoeren, waarbij de stap naar een digitale postvoorziening op de planning staat. Vanaf 1 april 2016 kunnen de ruim 6700 medewerkers en 28.000 studenten gebruik maken van de nieuwe omgeving. 

Ricoh verzorgt sinds het najaar van 2010 de volledige print dienstverlening van de Rijksuniversiteit Groningen.De contractwaarde van de nieuwe overeenkoms is niet bekendgemaakt. Uit het aanbesterigsdocument valt wel op te maken dat twee andere partijen hebben deelgenomen aan de aanbesteding. De namen van die leveranciers zijn niet bekendgemaakt.

Besparingen

Ricoh stelt dat het nieuwe printerpark, in combinatie met afdruk- en energiebesparende maatregelen en software, leidt tot 10 procent reductie van CO2-uitstoot, energie- en papierverbruik én een kostenbesparing van ruim 25.000 euro per jaar. 'Deze besparingen komen bovenop de reeds de afgelopen jaren door Ricoh gerealiseerde besparingen van zevenhonderdduizend euro per jaar', aldus de aanbieder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5684266). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.