Managed hosting door True

Capgemini en Caci leveren Osiris aan TU/e

 

Ict-dienstverlener Capgemini implementeert het studenteninformatiesystemen Osiris bij de technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het systeem van leverancier Caci vervangt het maatwerksysteem dat de universiteit nu gebruikt. Van elke faculteit zijn er minimaal twee medewerkers bij het project betrokken.

'De slagingskans van het invoeren van een dergelijk systeem staat of valt met de betrokkenheid van de organisatie. Vandaar de keuze om medewerkers van verschillende faculteiten bij de implementatie te betrekken', lichten de universiteit en de ict-dienstverlener toe.

Het studenteninformatiesysteem moet afgestemd worden op een nieuwe manier van onderwijs waarbij het lesprogramma steeds meer wordt afgestemd op de individuele student en zijn persoonlijke behoeften. De universiteit verwacht met het systeem jaren vooruit te kunnen en de nationale en internationale ontwikkelingen op onderwijsgebied op de voet volgen.

Capgemini en Caci bieden al langer samen ict-diensten aan rondom Osiris en hebben al meerdere implementaties van het studenteninformatiesysteem bij instellingen in het hoger onderwijs afgerond. Bij deze opdracht is Capgemini aangewezen als hoofdaannemer.  

TU/e

De TU/e heeft negen faculteiten en verzorgt reguliere en speciale bachelor-opleidingen. Daarnaast biedt het masteropleidingen en postdoctorale studies en cursussen. De universiteit telt ongeveer 9000 studenten en 3000 medewerkers.

Caci telt ruim zestig medewerkers en is gespecialiseerd in implementaties van Osiris dat volgens de leverancier bij de helft van de onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs wordt gebruikt. Daarnaast biedt het Studielink, dat volgens de leverancier door alle studenten en onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs wordt gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5415629). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.