Managed hosting door True

Oracle Academy adopteert tien basisscholen

Samenwerking met Stichting Code Uur voor kennismaking ict-onderwijs

 

Basisschool

Onderzoek door de Grand Coalition van de Europese Commissie heeft uitgewezen dat in 2020 ruim negenhonderdduizend vacatures in Europa niet vervuld kunnen worden omdat er niet de juiste vaardigheden beschikbaar zijn. Oracle Academy adopteert daarom tien basisscholen. Die basisscholen krijgen iedere week een uur programmeren aangeboden.

Oracle steunt de Stichting Code Uur, een organisatie die programmeren op basisscholen in Nederland wil promoten. Oracle gaat in de uren leerlingen van de groepen 7 en 8 de basisprincipes van programmeren en coderen bijbrengen.  

Frans en Java

'De digitalisering heeft een enorm effect op de arbeidsmarkt', aldus Ronilla Snellen, directeur bij Stichting Code Uur. 'Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er is steeds meer behoefte aan technologische expertise. We zijn dan ook erg blij dat Oracle Academy ons hierbij ondersteunt. Kinderen worden nu nog onvoldoende opgeleid voor de toekomst en programmeren is een belangrijke nieuwe taal. Voorheen leerden we Frans, Duits en Engels nu is er Java en Scratch'.
 
'Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken,' aldus Jane Richardson, directeur Oracle Academy EMEA. 'Het wordt steeds belangrijker om computergebruik te begrijpen om te slagen in de moderne mondiale arbeidsmarkt. Ook vanwege het feit dat er veel jaren ict-onderwijs vooraf gaan bij de opleiding tot computer-wetenschapper, is het belangrijk dat de digitale vaardigheden in een vroeg stadium in de ontwikkeling van leerlingen worden onderwezen. We zijn verheugd om samen te werken met Stichting Code Uur om zo in onze gezamenlijke opdracht, het bevorderen van ict-onderwijs, te slagen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5258389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.