Managed hosting door True

Cloudapplicaties populair in onderwijssector

 

Er zijn veel branchespecifieke cloud-oplossingen, maar de onderwijssector heeft een ruime voorsprong op andere sectoren. 84 procent van de onderwijsinstellingen maakt gebruik van een cloudoplossing. Dit blijkt uit analyse van circa vijfduizend interviews die Computer Profile hield met it-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen over het gebruik van bedrijfsapplicaties.

Uit de analyse van Computer Profile blijkt dat cloudapplicaties vooral bij bedrijven met ongeveer tweehonderd medewerkers veel worden ingezet.  Bij honderd tot tweehonderd werknemers ligt de penetratie op 46 procent en bij locaties met tweehonderd tot vijfhonderd medewerkers is dit percentage 43.

62 procent van de participerende organisaties geeft aan gebruik te maken van hr-software. Hiervan is ongeveer een derde een cloudoplossing. Daarmee ligt het percentage gebruikers van hr-software uit de cloud op een kleine 19 procent van alle locaties. Ook office-applicaties worden steeds vaker uit de cloud afgenomen. Dat betreft in drie van de tien gevallen een Google-oplossing en zeven van de tien de Microsoft-oplossing Office 365.

Applicaties specifiek voor een branche worden door 45 procent van de organisaties gebruikt. Hierbij is 4 procent uit de cloud. Een kleine 6 procent kiest voor Groupware uit de cloud, een relatief klein deel van het totale Groupware-gebruik. Onderwijs specifiek zijn Schoolmaster, Blackboard en Itslearning, alle drie cloudtoepassingen waarvan het gebruik bovengemiddeld hoog is.

Microsoft

Microsoft is totaal gezien de meest voorkomende leverancier van cloudtoepassingen. 11 procent van de bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers gebruikt één of meerdere cloudapplicaties van Microsoft.

De nummers twee en vier op de lijst zijn beiden actief in het bieden van hr-oplossingen. 7 procent van de locaties gebruikt een cloudtoepassing van Raet. Voor toepassingen van ADP is dit ruim 5 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5255440). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.